Wamberal House #1

An existing red brick 3 bedroom cottage was given a face lift and expanded to accommodate a growing family. It was designed to minimise the impact on the surrounding residences and valley views, and maximise solar access and cross ventilation to reduce energy costs. Two opposing roof lines create dynamic interior and exterior forms as well as light-filled spaces, and a seamless transition with the existing building

The before photo

The before photo

The original 1970's redbrick cottage before the renovation

Exterior 1

Exterior 1

Render & paint walls, hardwood awning & eaves, zincalume cladding

Exterior 2

Exterior 2

hardwood entry door, zincalume cladding, render & paint walls, honed face masonry, sandstone garden wall

Exterior 3

Exterior 3

Render & paint walls, Honed masonry block, Sandstone garden wall, oxide coloured exposed river pebble driveway

Exterior 4

Exterior 4

hardwood entry door, zincalume cladding, render & paint walls, honed face masonry, sandstone garden wall

Entry Foyer

Entry Foyer

Custome design blackbutt & stainless steel open stair, custom design blackbutt entry door, blackbutt flooring, acid etched glass

Light Well

Light Well

provides natural ventilation via louvre windows, and natural light to the centre of the home

Buildings designed for the way you Live, Work & Play

  • FB
  • houzz
  • pinterest
  • instagram
  • Linkedin

© 2017 Studio 23 design

New South Wales, Australia

Award Winning